På grund av missnöje med klubbens värvningsprestation och bristande kvalificering till Champions League har Cristiano Ronaldo ansökt till Manchester United för att lämna laget. Att döma av medias odds är Bayern nästa hem med den högsta rösten förutom Manchester United. I detta avseende inledde tyska medier en utredning specifikt för detta: ”Om Cristiano Ronaldo flyttar till Bayern kommer detta att vara en summa…” Utredningen genomfördes under titeln. Undersökningsresultaten visade att 64% av fansen valde ”en hel del”, 28% av fansen valde ”ett misstag” och 8% av fansen valde ”Jag bryr mig inte.”

Att döma av reaktionerna från tyska fans var det fler som uttryckte sin optimism om Ronaldos övergång till Bayern. Faktum är att Mendes hade rekommenderat Cristiano Ronaldo till Bayerns chefer tidigare, men Bayerns attityd var relativt likgiltig vid den tiden, och lagdirektören gick till och med ut för att öppet sprida rykten. Men situationen verkar ha förändrats på senare tid. Enligt nyheterna om Romano har Bayerns attityd förändrats, och de överväger redan möjligheten att värva Cristiano Ronaldo.

Varför ändrade Bayern sin attityd? För de letar också efter en ersättare till Lewandowski. Eftersom Lewandowski offentligt har sagt att han vill lämna laget jobbar Barcelona hårt för detta. Även om det fortfarande finns ett gap mellan de två klubbarna i övergångssummor, givet Lewandowskis bestämda inställning, är det bara en tidsfråga innan en överenskommelse nås. Efter introduktionen av Mane har Bayerns anfallare förstärkts.Om Lewandowski ersätts av Cristiano Ronaldo kan Bayerns anfallarstyrka förbli stabil i största möjliga utsträckning. Och Cristiano Ronaldos förmåga att förstå viktiga ögonblick i stora matcher är till och med högre än Lewandowski, vilket kommer att hjälpa Bayern att slå mästerskapet i Champions League.

Men för Bayern måste det finnas oro, främst årslönen. Ronaldos årslön efter skatt är så hög som 30 miljoner, vilket vida överstiger lagets maxlön. Lewandowski är för närvarande Bayerns högsta årslön, med endast 24 miljoner före skatt, mindre än hälften av Cristiano Ronaldos efter skatt. Men om Cristiano Ronaldo har en stark önskan att lämna laget och det inte finns något annat mer lämpligt lagerbjudande utesluter det inte möjligheten att han kommer till Bayern med en lönesänkning.

Så vad är Manchester Uniteds attityd? Enligt brittiska ”Telegraph” har Cristiano Ronaldo informerat klubben om sin avsikt att lämna laget, men Manchester United har intagit en tuff attityd. Med den nya tränaren Ten Hags godkännande insisterade de på att Ronaldo inte är till salu och hoppades att den 37-årige portugisiska stjärnan kan uppfylla sitt befintliga kontrakt som går ut i juni nästa år. Även om Cristiano Ronaldos agent Mendes har varit i kontakt med Chelsea, Bayern och Neapel, insisterar Manchester United på att man inte fått några erbjudanden.

Manchester Uniteds tuffhet bygger på två överväganden: För det första det officiella uttalandet, precis som Juventus inställning till Ronaldos avhopp från laget förra sommaren. På ytan sägs det inte sälja, men för en stjärna på C Ronaldos nivå är inflytandet för stort, och Manchester United kan inte vara jobbigt. I så fall kommer konflikten mellan Cristiano Ronaldo och Manchester United tröja att löpa igenom den nya säsongen, vilket bara kommer att göra media mer aktiva, och Cristiano Ronaldos ord och gärningar kommer att förstoras.

Att dessutom visa en tuff attityd mot omvärlden kommer också att hjälpa Manchester United att få ett bra erbjudande. Dessutom, om Manchester United skickar en signal om att Ronaldo säkert kommer att lämna, kommer de definitivt att debiteras ett högt pris när de introducerar anfallsmål.

För det andra vill jag verkligen inte sälja den. Hur inflytelserik Ronaldo är, vet Manchester Uniteds chefer bättre än någon annan. Förra sommaren, när Manchester United officiellt meddelade att Cristiano Ronaldo hade anslutit, var klubbens tröjförsäljning oöverträffat het, aktiekursen sköt i höjden och andra ekonomiska inkomster steg också. Därför finns det många åsikter om att Manchester United gick med på affären på grund av Cristiano Ronaldos inflytande. För familjen Glazer är Ronaldo en ”gyllene skylt” och kan inte lätt släppas.

Så vad är dina tankar, välkommen att lämna ett meddelande nedan!